Eksport

I denne artikkelen:

Denne funksjonen gjør at du kan eksportere (lagre) informasjon fra SmartWeb til en fil på din egen datamaskin. Med programmer som Excel er det mulig å redigere de eksporterte dataene. Deretter kan de importeres tilbake til SmartWeb igjen via Import.

Ønsker du å slette innhold i tekstfelter (alle felter som er avhengige av språk / nettsider) kan det gjøres ved å skrive "DELETED" som verdi i importen til feltet. Det fungerer ikke å bare tømme feltet helt (sikkerhetstiltak). Dette gjelder for import / eksport av alle formater.

1) Data & format

I trinn 1 skal du velge mellom følgende datatyper:

• Produkter og varianter
  • Prislinjer
  • Rabattlinjer
  • Produktkategorier
  • Ordre
  • Varianttyper
  • Variantdata
  • Rabattkoder
  • Produktrabattgrupper
  • Kunderabattgrupper
  • Sider
  • Brukere
  • Brukergrupper
  • SEO Omdirigeringer (redirects)

I tillegg til følgende formater:

• XML
  • CSV

Klikk deretter Neste.

2) Felter & filtrering

Først velger du de feltene som du vil eksportere. Du kan velge å eksportere alle eller kun noen utvalgte felter. Spesielle eksportformater kan lagres i neste trinn og velges som mal. Det er smart å bruke maler hvis du bare vil redigere utvalgte felter på f.eks. produkter.

Videre kan du velge om du vil legge til en filtrering. For ordre kan du eksempelvis velge å filtrere etter utvalgte ordrenumre, en periode eller etter ordrestatus. Filtrering er smart å bruke hvis du vil eksportere et utsnitt av dataene dine.

Klikk deretter Neste.

3) Last ned

Ved å klikke på Last ned åpnes eller lagres eksportfilen på datamaskinen din.

Det er også mulig å lagre malen til senere bruk ved å skrive inn et navn og klikke Last ned.

Merk: SmartWeb tar en sikkerhetskopi av nettsiden din hver natt.