Fraktmetoder

I denne artikkelen:

Under Fraktmetoder kan du opprette de leveringsmetodene du vil bruke i nettbutikken din. SmartWeb integrerer som standard med flere forskjellige leverandører, f.eks. PostNord og GLS, slik at du enkelt kan opprette fraktmetoder som utnytter deres tjenester. Under Kontrollpanel > Frakt > Opprett fraktmetoder får du følgende alternativer:

1. Type: Er som eneste mulighet beregnet etter vekt (pr. kg)
  2. Tittel: Skriv inn en tittel for fraktmetoden.
  3. Beskrivelse: Her kan du beskrive fraktmetoden for kunden.
  4. Merk (intern): Her kan du skrive et internt notat vedr. fraktmetoden.
  5. MVA: Her velger du om det skal være moms på frakten
  6. Gratis frakt: Her kan du aktivere muligheten for gratis frakt.
  7. Gratis fraktgrense (NOK): Dersom du har aktivert ”Gratis frakt” kan du angi hvilken beløpsgrense kundene dine må overstige før frakten er gratis.
  8. Grenseoverskrivelsesstatus: Velg om fraktmetoden skal være aktiv når vektgrensene overskrives.
  9. Pris pr. Kg. Over grense: Hvis «Grenseoverskrivelsesstatus» er aktivert, velger du her hvor mye et ekstra kilo koster.
  10. Gebyr i% av ordrebestillingen: Her kan du pålegge et gebyr som utregnes i prosent av totalsummen.
  11. Leveringsmetode: Her velger du hvilket transportfirma som skal benyttes. Du må selv sørge for å ha en avtale med gjeldende transportfirma. Systemet vil da bruke de riktige koblingene med hensyn til «Track & Trace» så kunden kan følge sin ordre uavhengig av hvilket transportfirma som brukes til å sende varene.
  12. Vis bare når firmanavnet er fylt ut: Her kan du velge om fraktmetoden bare skal være tilgjengelig for bedrifter.
  13. Kundetype: Her kan du velge hvilke kundetyper fraktmetoden skal være tilgjengelig for.
  14. Sortering: Sorteringen angir hvilken fraktmetode som vises først. Fraktmetoden med det laveste sifferet står øverst.
  15. Tilgjengelig for utvalgte produkter: Dette punktet gir deg muligheten til å knytte fraktmetoden til bestemte produkter. Fraktmetoden vil da bare vises dersom et av de utvalgte produktene er valgt. Obs! Denne muligheten gjelder ikke for Postnord uten levering eller GLS Pakkebutikk.
  16. Alltid tilgjengelig: Dersom denne fylles ut vil fraktmetoden alltid bli vist, også for produkter som allerede har en fast fraktmetode. Vær oppmerksom på at dette ikke gjelder hvis du har valgt "One-step-CheckOut".

Når fraktmetoden er opprettet kan du se den i oversikten. Hvis du trykker rediger på en fraktmetode får du noen ekstra tilleggsalternativer utover det ovenfor. Disse er:

1. Leveringsland: Hvilke land skal fraktmetoden være tilgjengelig i.
  2. Levering til postnummer: For hvilke postnummer skal fraktmetoden være tilgjengelig.
  3. Kundetype: Velg hvilke kundetyper som kan bruke fraktmetoden.
  4. Brukerrettigheter: Hvilke brukergrupper kan bruke fraktmetoden.
  5. Språk: Hvilke språk skal fraktmetoden være tilgjengelig på.
  6. Betalingsmåter: Hvilke betalingsmetoder skal være tilgjengelig for fraktmetoden.
  7. Inkluder i fraktestimatet: Velg om fraktmetoden skal inkluderes i fraktestimatet.
  8. Melding til transportør: Skal det være mulig for kundene å skrive en beskjed til transportøren.
  9. Sortering: Hvordan skal listen av fraktmetoder sorteres.
  10. Tilgjengelig for utvalgte produkter: Skal fraktmetoden være tilgjengelig for alle, eller bare for utvalgte produkter. Dersom fraktmetoden bare er tilgjengelig for utvalgte produkter skal dette angis for det gjeldende produktet under fanen "Generelt”. Da vil bare de fraktmetodene som er satt til å være tilgjengelig for utvalgte produkter være synlige.
  11. Alltid tilgjengelig: Velg dette dersom du ønsker at fraktmetoden skal være gjeldende for alle produkter.
  12. Grenseintervaller: Her kan du opprette grenseintervaller. I vårt eksempel skal kunden betale 10,- for forsendelser opp til 10kg og 20,- for forsendelser opp til 20kg