Guide til variantprodukter

I denne artikkelen:

Introduksjon

Hvis du har flere varianter, f.eks. et par sko i forskjellige størrelser eller en t-skjorte i flere farger, vil variantfunksjonen være nyttig å bruke. Variantfunksjonen gjør at du kan samle alle variantene av et produkt i ét produktblad, istedenfor å opprette et produkt per variant. Du kan ha flere varianter på et produkt. Hvis et produkt f.eks. kommer i både flere farger, størrelser og materialer, kan dette kombineres som varianter. Det er selvfølgelig helt valgfritt om du ønsker å bruke variantfunksjonen eller om du vil opprette variantene som separate produkter.

Varianttyper og variantdata

Hvis du f.eks. vil legge til skostørrelse på et par sko, skal du først opprette størrelsene. Grunnen til at varianttyper opprettes separat fra produktet, er at disse kan brukes på tvers av flere produkter. Hvis du f.eks. både selger sko og støvler, kan du bruke den samme varianttypen for begge produkter, og bare huke av for de størrelsene som er relevante for de enkelte produktene.

• Varianttype: Navnet på en gruppe varianter (flere skostørrelser samlet utgjør én varianttype)
    • Variantdata: Den dataen som samles under en varianttype (hver enkel skostørrelse klassifiseres som ét variantdata emne). I tillegg til tittel, kan du legge til et farge -eller bildeikon for å illustrere tofargede elementer eller ulike teksturer.

Du finner varianttype og variantdata ved å gå til Nettbutikk > Varianter:

Som du kan se er varianttypen "Skostørrelse" allerede opprettet og det er lagt til variantdata i form av ulike skostørrelser. Trykk på forstørrelsesglassikonet for å se hvilke variantdata som gjemmer seg i den valgte varianttypen.

For å opprette ny variantdata, f.eks. flere skostørrelser, skal du trykke på det grønne pluss-ikonet til høyre for varianttypen "Skostørrelse":

Ønsker du å redigere variantdataen, skal du trykke på blyantikonet for den valgte varianttypen. Man oppretter altså ny variantdata fra oversikten, mens eksisterende variantdata endres inne på selve varianttypen.

Produkter med varianter

For at det skal kunne legges varianter til et produkt, skal du gå til Nettbutikk > Produktkatalog og klikke på blyantikonet for ønsket produkt. På fanen som heter "Generelt" skal du huke av for den eller de variantene du ønsker å bruke på dette produktet. Etter at du har trykket "Lagre", vil fanebladet "Varianter" dukke opp, og det er her du velger hvilke variantdata som skal være tilgjengelig for produktet.

Deretter kan du opprette produktvarianter med varenummer, lagerantall (hvis du bruker lagerstyring), pris, bilde mm. Produktvisningen vil videre endre seg ut ifra hvilken variant kunden velger. Noen av feltene, blant annet produktbilde og varenummer, er det valgfritt å fylle ut. Hvis du ikke velger et spesifikt produktbilde for en variant, vil det overordnede bilde (lastet opp på fanen "Bilder") bli brukt.