Hvordan legger jeg til flere valutaer?

Bruk vår step-by-step guide
    1. Gå til Innstillinger > Valutaer:

2. Klikk på "Opprett valuta":

3. Fyll ut feltene på siden:

4. Lagre endringene dine:

5. Gå til Innstillinger > Språk og domener:

6. Klikk på redigeringsikonet ved siden av det gjeldene språk:

7. Sett hake i den nyopprettede valuta, under sekundær valuta:

8. Og lagre endringene dine:

Bemerk: Når en valuta blir opprettet og tilknyttes språket som i dette eksempelet, velges valutaen manuelt ute i butikken. Det er også mulig å forutbestemme valuta via en lenke til butikken, og tilknytte forskjellige valuta til forskjellige nettsteder, på separate domener. Ekstra nettsteder kan kjøpes i butikkens App store (Menyelement "Apper").

Verdt å vite

Valutakonvertering gjøres basert på primærvalutaen i nettbutikken, uavhengig av antall nettsteder (se seksjonen Spørsmål og svar herunder). I eksemplet vårt ar den primære valutaen Danske kroner (DKK) med en rate på 1 da vår danske pris ikke trenger å konverteres (fordi 1*1 = 1). Vår Euro (EUR) rate er derimod satt til 7,45 (basert på dagens valutakurs) som tilsvarer verdien av 1 Euro i danske kroner. Hadde det f.eks. vært norske kroner, måtte raten endres til 0,68 (basert på dagens valutakurs) da 1 NOK er lik 0,68 DKK.

Spørsmål og svar

• Spørsmål: Hva avgjør at en valuta er primær/standard i nettbutikken?
    • Svar: Den primære valutaen er den valutaen som er angitt til å være Standard på nettstedet merket som Primær under Innstillinger > Språk og domener:

På nettstedet (når du redigerer det) bestemmer feltet Valuta hvilken valuta som er standardvalutaen for det nettstedet:

Ved valg av sekundære valutaer vil den valgte valutaen måtte velges av kunden via valutavelgeren på det aktuelle nettstedet. Du kan også forhåndsbestemme den valgte valutaen via en lenke til butikken (se mer i denne artikkelen).