Tekstgenerering med AI (produktkategorier)

I denne artikkelen:

Attention  Merk: AI-funksjonaliteten i denne artikkelen omhandler produktkategoribeskrivelser. Du kan lese mer om AI-beskrivelser på produkter i denne artikkelen. Funksjonaliteten vil etter hvert bli standardisert på tvers av kategori- og produktbeskrivelser.

Innledning

I nettbutikken er det mulig å bruke kunstig intelligens (AI) til å generere tekstinnhold. Det kan ta lang tid å skrive beskrivelser, og det er ikke alltid like morsomt. La AI hjelpe deg ved å skrive et utkast for deg. Deretter kan du gjøre endringer og korrigeringer eller be AI om å prøve igjen basert på nye instruksjoner. AI er smart, men noen ganger kan det bli feil. Dobbeltsjekk og korrigér alltid. Vi tar ikke ansvar for hva AI foreslår, og hvis du ender opp med noe som ikke føles riktig, skal du ikke bruke det.

Slik fungerer det

AI-generatoren fungerer ved at du skriver inn en rekke nøkkelord og velger hvilket tonefall teksten skal skrives i. Deretter genererer generatoren en tekst som kan ferdigstilles i tekstfeltet på vanlig måte. Det betyr at jo mer informasjon du gir den, desto bedre vil generatoren være i stand til å sette sammen en tekst som passer til formålet.

Husk at AI akkurat nå mangler empati og ikke forstår menneskelig psykologi, så det er her du kommer inn og må tilføre teksten din menneskelighet der det er hensiktsmessig.

Husk å ta hensyn til søkemotoroptimalisering når du lager tekstene dine.

Attention Quick guide: Hvordan generere tekster med AI

Hvis du bare vil komme i gang med å generere tekster, kan du følge hurtigveiledningen ovenfor. Du kan alltid gå tilbake til denne artikkelen hvis du vil vite mer om funksjonaliteten.

Slik gjør du det

Beskrivelser i nettbutikken som støttes av AI-generatoren, har knappen Generere med AI i den øverste delen. I dette eksemplet viser vi beskrivelsen av en produktkategori:

Første gang du klikker på Generere med AI, må du godta vilkårene for bruk av generatoren:

Dit samtykke registreres i en informasjonskapsel i nettleseren din, og du vil derfor møte dialogen på andre enheter som du bruker med samme administrative bruker i butikken. Du kan lese vilkårene og betingelsene i denne artikkelen.

Dette åpner dialogen for generering av beskrivelser, som har en rekke felter som vi skal gå gjennom her:

1. Nøkkelord: Her legger du til nøkkelord og fraser (adskilt med komma) til den aktuelle beskrivelsen. Når det gjelder en produktkategori, vil nøkkelordene være generelle nøkkelord for produktene eller temaet du knytter til den aktuelle destinasjonssiden. Du kan for eksempel fremheve et salg med ord som black friday og spesialtilbud. Generatoren vil deretter forsøke å lage en passende beskrivelse som du kan tilpasse:

2. Tonefall: Her kan du velge hvordan teksten skal formuleres. Valget av tone of voice kan tilpasses målgruppen og typen produkter. Prøv deg frem og se hva som tiltaler deg.
    3. Ytterligere instruksjoner: Dette feltet brukes til å gi instruksjoner til AI-generatoren. Teksten i feltet inngår ikke direkte i beskrivelsen, men brukes av generatoren til å tilpasse resultatet. Du kan for eksempel skrive bruk emoji for å legge til smileys:

Hvis du for eksempel skriver bruk ordforklaring, vil generatoren forsøke å utdype med ord for dette emnet:

Det finnes ingen fast liste over instruksjoner du kan bruke, da generatoren står fritt til å tolke inndataene.

4. Generer beskrivelse: Klikk for å generere beskrivelsen basert på de valgte kriteriene.

Klikk på Behold når du er fornøyd med resultatet. Teksten overføres deretter til beskrivelsen på siden, og du kan gjøre dine egne tilpasninger av teksten.

Du kan gå frem og tilbake mellom tidligere forslag ved å klikke på pilknappene nederst i dialogen:

(Når du velger å beholde en beskrivelse, vil historikken ikke lenger være tilgjengelig).

Oversettelse av tekster

Hvis du ønsker å oversette tekst eller enkeltord til et annet språk, kan dette også gjøres ved hjelp av AI. Til dette formålet anbefaler vi deepl.com, som i tillegg til å oversette teksten din sørger for at så mye som mulig av ordlyden kommer med. Den kan også hjelpe deg med tegnsetting og grammatikk hvis du er usikker.

Verdt å vite

• Den genererte teksten er begrenset til maksimalt 30 ord for å balansere innhold og tiden det tar for generatoren å produsere et resultat. Hvis du har behov for å generere lengre tekster, kan du bruke funksjonen flere ganger i samme beskrivelse. Teksten settes automatisk inn over den forrige.
    • AI-generatoren bruker ikke tittelfeltet eller eksisterende beskrivelser i prosessen. Vi informerer automatisk generatoren om den aktuelle konteksten, at det er produktkategorier, produkter osv., og derfor vet systemet på forhånd at søkeordene har denne konteksten, slik at du får en beskrivelse som er forsøkt tilpasset det aktuelle emnet.
    • Funksjonen skifter automatisk til språket i det valgte språklaget, slik at du kan bruke generatoren på andre språk ved å skrive inn nøkkelord på det aktuelle språket:

Hvis du trenger hjelp til å oversette søkeord, anbefaler vi deepl.com
    • Husk at AI akkurat nå mangler empati og ikke forstår menneskelig psykologi, så det er her du kommer inn og må tilføre teksten din menneskelighet der det er hensiktsmessig.
    • AI er smart, men noen ganger kan den ta feil. Dobbeltsjekk og korrigér alltid. Vi tar ikke ansvar for hva AI foreslår, og hvis du ender opp med noe som ikke føles riktig, skal du ikke bruke det.
    • Husk å ta hensyn til søkemotoroptimalisering når du lager tekstene dine.

Nyttige lenker