Import

I denne artikkelen:

Med denne funksjonen kan du importere (lagre) informasjon fra en eksport fil (CSV eller XML) til din nettbutikk.

Ønsker du å slette innhold i tekstfelter (alle felter som er avhengige av språk / nettsider) kan det gjøres ved å skrive "DELETED" som verdi i importen til feltet. Det fungerer ikke å bare tømme feltet helt (sikkerhetstiltak). Dette gjelder for import / eksport av alle formater.

Merk: DanDomain Webshop tar en sikkerhetskopi av nettsiden din hver natt.
    Vær også oppmerksom på at importerte filer ikke må overstige 10 MB.

Hvis du har eksportert en fil fra DanDomain Webshop tidligere vil formatene under være mulige å importere tilbake igjen:

• Produkter og varianter
    • Prislinjer
    • Rabattlinjer
    • Produktkategorier
    • Varianttyper
    • Variantdata
    • Rabattkoder
    • Produktrabattgrupper
    • Kunderabattgrupper
    • Sider
    • Brukere
    • Brukergrupper
    • SEO Omdirigeringer (redirects)

Når du har eksportert en fil kan du redigere den, legge til data eller slette data. For å tømme tekstfeltene helt skriver du DELETED som det eneste i feltet. Da slettes teksten i feltet helt.

Finn den filen du ønsker å importere (CSV eller XML) og klikk på "Importer". Man kan både legge til og slette elementer via importen så det er en god ide å ha en backup av eksportfilen slik at du alltid kan gå tilbake.

CSV filer skal være i ISO-8859-1 format, også kjent som Windows semikolonseparert (Wikipedia).
    Advarsel: Import i standard .csv format kan endre tekster med æ, ø og å dersom tegnsettet ikke er ISO-8859-1. XML filer skal være i UTF-8 format (Unicode).